Laster Arrangementer

An Outlaw Country Night – Featuring G.Thomas og Hawk Christensen & band!

I flere 10 år har vi hyllet countrymusikkens oppturer/nedturer og utvikling. I hovedsak har musikken hatt sitt hovedsete i Nashville, Tennessee, USA.  Der finner vi også legendariske THE GRAND OL`OPRY som har høstet mang en upcoming artist.  De har sin stab av faste legendariske artister på scenen hver kveld, kjente og kjære. Musikken de fremfører er ofte tradisjonell countrymusikk som blir betegnet som The Nashville sound. Endel av artistene som tidlig kom til Nashville, ble relatert til musikkbyen Austin, Texas. Deriblandt Waylon Jennings, Willie Nelson, Johnny Cash, Billy Joe Shaver, Townes Van Zandt, Steve Earle m.fl.

Et knippe artister på 70 tallet ønsket å utvikle countrymusikken i sin egen retning og sette sitt eget preg på den og ønsket ikke å bli styrt av produsenter valgt av plateselskapet. De ønsket ikke følge the Nashville Sound, men ønsket å få tilbake litt ”Honky Tonk sting” i lydbildet. I spissen for dette var avdøde Waylon Jennings. De ønsket å spille inn sin egen musikk, slik de selv ”følte” den.  De ønsket å bryte ut av den tradisjonelle Nashville sounden, som oftest var bygd på samme lest, samme studio musikere og mange av de samme arrangementene i låtene. I hovedsak styrt av plateselskapene og deres produsenter på den tiden. Ikke noe galt med the Nashville sound, men musikalsk frihet er stikkordet her.

Denne utbryter gruppen ble kalt for outlaws (ikke i kriminell forstand) og musikken ble senere til Outlaw country. Og begrepet ”The Outlaw Movement” oppsto. I spissen for dette var først og fremst Waylon Jennings. Men også Willie Nelson, Johnny Cash, Tom Paul Glaser m/ fl. Det skulle vise seg at folk satte stor pris på deres musikk. En av gruppene som oppsto på 70 tallet, var ”The Outlaws” med Waylon Jennings, Willie Nelson, Tom Paul Glaser og Jessie Colter . Denne gruppen var den første som solgte 1 million plater av utgivelsen ”Wanted” med  å gi den ut på eget selskap. Flere og flere ønsket å gå i deres fotspor og the Outlaw Movement ble et stort begrep etter hvert i USA og ellers i countrymusikk verdenen.  Countrymusikken har vært i utvikling og levende i mange år. Både i USA, Norge og Europa generelt.  Det dagligdagse det skrives om, har blitt satt mer og mer på dagsorden og musikkstilen er blitt akseptert på høyt kulturelt nivå.

Artistene G.Thomas ( www.gthomas.no ) og Hawk Christensen (www.facebook.com/hawkchristensen) ønsker å fortelle Outlaw Country historien i sitt eget show/konsert prosjekt:  ”FROM HANK TO WAYLON”.
I den forbindelse spilles det inn originalskrevne låter tilrettelagt for prosjektet, med flere singel utgivelser i løpet av våren 2020 og CD utgivelse senere.

Foto: Tor Arne Vollan Karlsen

Se Youtubelink