Laster Arrangementer

Magisk møte mellom jazz og klassisk

Musikk er, på sitt beste, fri for grenser – både mentale og fysiske. Det er den sveitsiske pianotrioen VEIN og den britiske saksofonisten Andy Sheppard et tydelig bevis på. Trioen, som har spilt sammen i drøyt ti år, har ved flere anledninger samarbeidet med sentrale og toneangivende jazzimusikere, som saksofonisten Dave Liebman og, som arendalspublikummet vil få glede av, Andy Sheppard.

VEIN har i løpet av sin karriere, har av viktige musikkskribenter som Rolling Stone og The Guardian fått stor anerkjennelse. Gruppens tre medlemmer har alle en klassisk skolering som bakgrunn før de begynte å bevege seg inn i jazzens verden. Den klassiske inspirasjonen har de også tatt med seg videre inn i sin egen musikk. I 2017 ga de blant annet ut et helt album bare med musikk av Maurice Ravel, hvor nettopp Andy Sheppard bidro – på selveste Bolero. Albumet høste svært gode omtaler, både fra klassiske anmeldere så vel som jazzkritikere.
Med Andy Sheppard på laget, utvidere VEIN lyd- og uttrykksbildet og kan trekke veksler på en av Europas fremste saksofonister fra midten av 80-tallet og frem til i dag.

Michael Arbenz – piano, Rafael Jerjen – bass, Florian Arbenz – trommer, Andy Sheppard – saxofon

Foto: Daniel Infanger